Základem nevšedního oblékání je právě kombinace toho, co k sobě původně „nepatří”. Nebojte se míchat prvky dámské a pánské módy, volnočasové kalhoty a slavnostní boty nebo dívčí šaty a oversized svršek.

Podpatky nepatří jen k sukni

Bez podpatků si svůj život nedovedete představit? Tak to asi víte, že se dají nosit ke všemu. Pro jistotu jen připomínáme: s ležérními boyfriend džínami  vypadají dokonale. S nadsázkou řečeno: čím roztrhanější kalhoty, tím lépe – koneckonců, právě podpatky takové džíny povýší. Doslova.

Šaty s chlapeckým mrknutím

Dámské až holčičí šaty nebo sukně jsou u mužů velmi oblíbené. Ale věděly jste, že je také dost baví, když přes ně hodíte širší mikinu (třeba rovnou tu jeho)? Tak zkuste zaexperimentovat a jednu větší mikinu si pořiďte. Je dost možné, že vám přirozeně bude více vyhovovat vzít si ji přes šaty než přes tričko a kalhoty. Podobně funguje také kombinace lehkých šatů a motorkářské bundy.

Minisukně, která odlehčí vaše těžké boty

Ještě chvilku si počkáme, než všichni vytáhneme boty s tenkými gumovými podrážkami, ale k těm zimním botám není problém obléknout si krátkou sukni. A má to skvělý účinek. Minisukně s martenskami, gladiátory, kanadami nebo jakoukoliv jemnější variantou vypadá výborně, a vysoké boty navíc hezky tvarují lýtka.